Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Restovaná játra se zeleninou a bylinkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Restovaná játra se zeleninou a bylinkami - postup přípravy

Hledáte-li recept na rychlý oběd, ke kterému potřebujete jen pár základních ingrediencí, jste na správné adrese. Restovaná játra podle paní Hany Petrášové připravíte velmi jednoduše a budete na to potřebovat jen půl hodiny.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřová játra očistěte a nakrájejte na nudličky. Rozehřejte pánev s olejem a zprudka játrové nudličky osmahněte ze všech stran a opepřete je – potrvá to asi 5 minut. Poté do pánve vlijte sójovou omáčku. 

2. KROK

Zatímco se játra restují, nakrájejte oloupanou cibuli a omytou červenou papriku na proužky a přidejte vše k játrům. Směs v pánvi zamíchejte, podlijte vodou a duste 10 minut. 

3. KROK

Na závěr do pánve přidejte pórek, vše osolte a přilijte škrob rozpuštěný ve vodě. Vše vařte ještě 2 minuty a máte hotovo. 

Poznámka: Množství vody, ve které škrob rozpustíte, určete podle toho, kolik omáčky chcete vytvořit.

4. KROK

Tip: Restovaná játra podávejte s oblíbenou přílohou, jako je například vařená rýže, která se k játrům skvěle hodí.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů