Vepřový stroganoff se žampiony a smetanou - postup přípravy
Toto jídlo, které je pojmenováno podle šlechtického rodu Stroganovců můžete servírovat nejen ve všední den, ale také na oslavách. Jídlo podle receptu paní Ivany Reisingerové připravíte jednoduše a rychle, takže se můžete věnovat rodině a hostům.
Ingredience
Vepřovou panenku nakrájejte na nudličky, které zprudka smažte po dobu 1 minuty na pánvi s rozpáleným olejem. Maso dejte stranou a do pánve vložte máslo, na kterém osmažte nakrájenou cibuli dozlatova – potrvá to přibližně 2 minuty.
Do směsi přisypte omyté a na plátky nakrájené žampiony a smažte další 3 minuty. K houbám přidejte hořčici a smažte je ještě 2 minuty. Poté přilijte do pánve bílé víno, které nechte úplně vyvařit, což vám zabere asi 4 minuty.
Do houbové směsi vlijte vývar a zredukujte ho zhruba na polovinu, což potrvá asi 60 minut. Na závěr do vývaru vmíchejte zakysanou smetanu, vše vařte 1 minutu a poté do pánve vložte maso, které nechte už jen prohřát.
Tip: Nemáte-li po ruce vývar, můžete v horké vodě rozmíchat jednu kostku bujonu.
Dle vlastní chuti vepřový stroganoff osolte a opepřete.
Tip: Hotový pokrm můžete servírovat s těstovinami tagliatelle nebo například s rýží. Ozdobit můžete každou porci nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.