Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s okurkou a jogurtem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zelný salát s okurkou a jogurtem - postup přípravy

Pokud hledáte recept na rychlou osvěžující mňamku bez dlouhého vaření, připravte si tento zelný salát. Recept vám zabere pouhých 20 minut a můžete si jej připravit k svačince nebo jako lehkou večeři.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce vložte vajíčka, zalijte je horkou vodou a vařte 10 minut. Poté je vyjměte, nechte vychladnout a oloupejte. Zatímco se vejce vaří, nakrájejte zelí na jemné proužky a vložte do mísy. 

2. KROK

Nyní nakrájejte salátovou okurku na tenké proužky a přidejte ji do mísy k zelí. Oloupaná vejce rozkrojte na poloviny a vyjměte z nich žloutky. Bílky nakrájejte na měsíčky a přidejte do mísy se zeleninou. 

3. KROK

Žloutky vložte do jiné mísy, osolte je a rozmačkejte pomocí vidličky. Poté do nich přidejte olej s jogurtem a směs důkladně zamíchejte tak, aby se všechny ingredience propojily. Na závěr přidejte do žloutkové směsi hořčici. 

Tip: Nemáte-li po ruce jogurt, můžete použít zakysanou smetanu.

4. KROK

Jarní cibulku a kopr nakrájejte nadrobno a vsypejte je do mísy se zelím. Celou směs zalijte hmotou ze žloutků s jogurtem a opatrně vše promíchejte.

5. KROK

Poznámka: Než budete zelný salát s okurkou podávat, dejte ho vychladit do lednice minimálně na půl hodiny.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ještě chutnější!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů