Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřový jazyk v česnekové omáčce

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Vepřový jazyk v česnekové omáčce - postup přípravy

Vepřový jazyk je velmi nedoceněný kousek masa, který je přitom velmi chutný. Vyzkoušejte ho ve smetanové česnekové omáčce podle receptu od paní Kateřiny Kaštanové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Dva či více jazyků vložte do hrnce, přidejte kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a celou cibuli. Přihoďte pár celých stroužků česneku a větvičky bylinek a vařte, dokud maso úplně nezměkne. Asi v polovině vaření přidejte také zhruba lžičku soli.

2. KROK

Po dovaření vyjměte maso a zeleninu a vývar slijte přes sítko. Jazyk oloupejte a nakrájejte na plátky. Vývar zahustěte záklechtkou z mouky a trochy mléka a dejte znovu vařit.

3. KROK

Omáčku dochuťte solí a pepřem a odstavte ze sporáku. Přidejte máslo a plnotučnou smetanu a nakonec vmíchejte utřený či prolisovaný česnek.

4. KROK

Plátky vepřového jazyka podávejte spolu s česnekovou omáčkou a houskovým knedlíkem, nejlépe domácím.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů