Vepřový jazyk v česnekové omáčce

i Zdroj fotografie: Kateřina Kaštanová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
150 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vepřový jazyk v česnekové omáčce - postup přípravy

Vepřový jazyk je velmi nedoceněný kousek masa, který je přitom velmi chutný. Vyzkoušejte ho ve smetanové česnekové omáčce podle receptu od paní Kateřiny Kaštanové.
1. KROK

Dva či více jazyků vložte do hrnce, přidejte kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a celou cibuli. Přihoďte pár celých stroužků česneku a větvičky bylinek a vařte, dokud maso úplně nezměkne. Asi v polovině vaření přidejte také zhruba lžičku soli.

2. KROK

Po dovaření vyjměte maso a zeleninu a vývar slijte přes sítko. Jazyk oloupejte a nakrájejte na plátky. Vývar zahustěte záklechtkou z mouky a trochy mléka a dejte znovu vařit.

3. KROK

Omáčku dochuťte solí a pepřem a odstavte ze sporáku. Přidejte máslo a plnotučnou smetanu a nakonec vmíchejte utřený či prolisovaný česnek.

4. KROK

Plátky vepřového jazyka podávejte spolu s česnekovou omáčkou a houskovým knedlíkem, nejlépe domácím.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 296 hlasů
Nahlásit chybu
144 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt