Rychlý segedínský guláš bez smetany - postup přípravy
Nevíte-li, co připravit k obědu v hektickém týdnu, vyzkoušejte tento rychlý segedínský guláš bez smetany, podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Servírovat ho můžete s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Ingredience
Do tlakového hrnce nalijte olej a nechte ho rozpálit. Poté k němu přidejte cibuli a orestujte ji. Následně k ní přisypte sladkou mletou papriku a jen krátce ji osmažte, aby nezhořkla.
Vepřové maso nakrájené na kostky přendejte do hrnce a přidejte k němu sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Poté ho restujte, dokud se nezatáhne.
K masu přidejte kysané zelí a vše promíchejte. Do hrnce nalijte vodu tak, aby byly všechny suroviny zcela ponořené. Následně ho přiklopte poklicí a maso vařte 35 minut.
Ve troše vody rozmíchejte hladkou mouku, vlijte ji do guláše a následně ho chvíli povařte. Na konci do něj vmíchejte chilli. Poté ho můžete servírovat.
Rychlý segedínský guláš podávejte s houskovým či hrnkovým knedlíkem nebo s čerstvým pečivem. Zvolit můžete chléb nebo rohlíky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou