Mléčná rýže s máslem a cukrem - postup přípravy
Hledáte-li tip na snídani, kterou budete mít hotovou za chviličku, a která zahřeje vaše bříško, připravte si mléčnou rýži. Pokrm zasytí na dlouhou dobu a dodá vám do celého dne potřebnou energii.
Ingredience
Rýži properte a poté ji nechte 20 minut namočenou ve vodě. Následně ji sceďte a vsypte do vroucí vody, kde ji vařte 15–20 minut. Vody by mělo být tolik, aby byla rýže ponořená přibližně 1 cm pod hladinou.
Poznámka: Je velmi důležité rýži důkladně propláchnout. Díky tomu bude mít výraznější chuť
Na sporák dejte hrnec a vlijte do něj mléko, které přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Jakmile začne pěnit, odstraňte ho z tepla a vmíchejte do něj cukr a sůl.
Takto ochucené mléko vlijte do hrnce k uvařené rýži, která nasákla téměř všechnu vodu, nalitou do hrnce a vařte ji 8–10 minut pod pokličkou.
Po uvaření vypněte plamen a mléčnou rýži nechte pod pokličkou dusit ještě 5 minut. Kaši přelijte do mísy, vmíchejte do ní máslo a podávejte.
Poznámka: Kdo chce, může pokrm dochutit například oblíbenou marmeládou nebo posypat kakaem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Любовь Сазонова