Růžičky z červené řepy s mletým masem - postup přípravy
Růžičky z červené řepy s mletým masem jsou originálním pokrmem, který spojuje zemitou chuť zeleniny a šťavnatého masa. Jsou ideálním předkrmem na slavnostech.
Základ
Náplň
K namočení
Dip
Řepu očistěte, oloupejte a nastrouhejte ji najemno. Poté ji smíchejte se lžičkou soli a nechte ji 15–20 minut odpočívat.
Zeleninu následně propasírujte a šťávu smíchejte s vejcem a solí. Do vzniklé směsi přidejte polovinu množství mouky a vytvořte hladké těsto, do kterého vmíchejte druhou polovinu mouky.
Poznámka: Díky přidávání mouky po částech se ingredience lépe propojí.
Těsto přikryjte potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho 5 minut odpočívat. Zatím nakrájejte cibuli nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, solí a pepřem.
Těsto z řepy rozdělte na dvě stejné části, z kterých vyválejte plát o výšce 0,4 cm. Z plátu těsta vykrojte 32 koleček o průměru cca 5 cm a čtyři z nich vždy přeložte přes sebe tak, abyste vytvořili pruh.
Tip: Nemáte-li vykrajovátko, můžete kolečka vytvořit sklenicí. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.
Každý pruh pokryjte masovou směsí, okraje těsta, z horizontální strany, spojte k sobě a těsto zarolujte. Díky tomu vytvoříte růžičku. Postup opakujte i u druhé části těsta.
Růžičky namočte do oleje a vyskládejte je na napařovací síto, které se používá k přípravě knedlíků. Síto položte na hrnec s vroucí vodou, přiklopte ho pokličkou a růžičky z červené řepy vařte 30 minut.
Během této doby připravte dip smícháním jogurtu s prolisovaným česnekem a solí.
Tip: V případě, že nemáte lis na česnek, můžete ho nastrouhat na jemném struhadle.
Růžičky z červené řepy servírujte společně s připraveným dipem.
Tip: Servírovací talíř můžete ozdobit lístky petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ev Yemeklerinin Sırları