Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Růžičky z červené řepy s mletým masem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Růžičky z červené řepy s mletým masem - postup přípravy

Růžičky z červené řepy s mletým masem jsou originálním pokrmem, který spojuje zemitou chuť zeleniny a šťavnatého masa. Jsou ideálním předkrmem na slavnostech.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Základ

Náplň

K namočení

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Řepu očistěte, oloupejte a nastrouhejte ji najemno. Poté ji smíchejte se lžičkou soli a nechte ji 15–20 minut odpočívat. 

2. KROK

Zeleninu následně propasírujte a šťávu smíchejte s vejcem a solí. Do vzniklé směsi přidejte polovinu množství mouky a vytvořte hladké těsto, do kterého vmíchejte druhou polovinu mouky.

Poznámka: Díky přidávání mouky po částech se ingredience lépe propojí. 

3. KROK

Těsto přikryjte potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho 5 minut odpočívat. Zatím nakrájejte cibuli nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, solí a pepřem. 

4. KROK

Těsto z řepy rozdělte na dvě stejné části, z kterých vyválejte plát o výšce 0,4 cm. Z plátu těsta vykrojte 32 koleček o průměru cca 5 cm a čtyři z nich vždy přeložte přes sebe tak, abyste vytvořili pruh. 

5. KROK

Tip: Nemáte-li vykrajovátko, můžete kolečka vytvořit sklenicí. Inspirovat se můžete postupem níže ve videu.

6. KROK

Každý pruh pokryjte masovou směsí, okraje těsta, z horizontální strany, spojte k sobě a těsto zarolujte. Díky tomu vytvoříte růžičku. Postup opakujte i u druhé části těsta.

7. KROK

Růžičky namočte do oleje a vyskládejte je na napařovací síto, které se používá k přípravě knedlíků. Síto položte na hrnec s vroucí vodou, přiklopte ho pokličkou a růžičky z červené řepy vařte 30 minut. 

8. KROK

Během této doby připravte dip smícháním jogurtu s prolisovaným česnekem a solí. 

Tip: V případě, že nemáte lis na česnek, můžete ho nastrouhat na jemném struhadle.

9. KROK

Růžičky z červené řepy servírujte společně s připraveným dipem. 

Tip: Servírovací talíř můžete ozdobit lístky petrželky.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů