Plněné bramborové placičky s tuňákem - postup přípravy
Připravte si rychlý oběd, večeři nebo třeba studenou svačinku s tuňákem. Plněné bramborové placičky jsou velmi jednoduché na přípravu, jsou výživné a na povrchu křupavé.
Těsto
Náplň
Na smažení
Brambory oloupejte a nakrájejte je na větší kusy, které vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte přibližně 20 minut, do změknutí. Zatím otevřete konzervu tuňáka, kterou vložte do mísy.
Oloupejte červenou cibuli, nakrájejte ji nadrobno a smažte ji na rozpáleném oleji asi 2 minuty. Zatím oloupejte a nahrubo nastrouhejte mrkev, kterou vmíchejte k cibuli v pánvi. Ingredience smažte další 2 minuty.
Zatímco se ingredience smaží, omyjte a nakrájejte nadrobno jarní cibulku, kterou smíchejte s tuňákem a poté s ingrediencemi z pánve. Vše osolte, opepřete a důkladně zamíchejte.
Uvařené brambory sceďte a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Vložte je do mísy, smíchejte je s vejcem, solí, nastrouhaným sýrem a moukou.
Z těsta vytvořte placičky o průměru 9 cm, naplňte jejich střed usmaženou zeleninou, poté těsto uzavřete a vzniklé bochánky poprašte moukou.
Plněné bramborové placičky smažte z každé strany přibližně 4 minuty, dozlatova. Následně je můžete ihned podávat. Výborně chutnají také za studena.
Tip: Pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte