Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Babiččin vesnický kotlík

1,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Babiččin vesnický kotlík - postup přípravy

Zajímavým nápadem na oběd či večeři z jednoho hrnce je babiččin vesnický kotlík plný masa a zeleniny. Je zdravý, vydatný a velmi chutný.

Ingredience pro:
1 porce

Na kotlík

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte cibuli na čtvrtkolečka a dejte ji smažit na oleji. Po chvíli přihoďte na kolečka nakrájenou mrkev a vše prosmahněte. Pak nakrájejte vepřové maso na kostky, dejte ho k zelenině a smažte, dokud se nezatáhnou. Přidejte 3 střední brambory nakrájené na kostky, osolte, opepřete a dochuťte sušenou bazalkou.

2. KROK

Nakrájejte na kostičky červenou a zelenou papriku a mladou střední cuketu a přidejte ji ke směsi. Promíchejte a nechte vše smažit. V misce si připravte směs z česneku, kostky kuřecího vývaru (můžete samozřejmě použít vlastní domácí, pokud máte), rajčatového protlaku a vody. Přilijte ji do hrnce a vše 20 minut duste pod poklicí na mírnějším plameni. Před podáváním směs posypejte nasekanou petrželkou.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů