Kuřecí maso s bramborami a bešamelem - postup přípravy
Připravte si kuřecí maso s bramborami zajímavějším způsobem, který si rychle oblíbíte. Pokrm je šťavnatý, plný rozmanitých chutí a uvaříte ho rychle a jednoduše.
Základ
Masová směs
Na vymazání
Bešamel
Na posypání
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, kterými pokryjte dno zapékací mísy.
Poznámka: Před plněním zapékací mísu vymažte olejem.
Brambory polijte trochou oleje, posypte je solí a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Pokračujte s přípravou náplně.
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Přidejte k ní na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které smažte přibližně 6 minut, aby se zatáhlo.
K ingrediencím vmíchejte nadrobno nakrájenou papriku s česnekem, oloupanými rajčaty, rajčatovým protlakem a vše smažte další 2 minuty.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.
Směs ochuťte solí, vločkami červené papriky, pepřem, mletým kmínem a po další minutě smažení ji odstavte z tepla. Nakonec připravte bešamel.
V hrnci rozpusťte máslo, které smíchejte s moukou. Po minutě smažení, až jíška zhnědne, vlijte do hrnce mléko. Směs ochuťte solí, pepřem a po minutě vaření bešamel odstavte z tepla.
Na brambory naneste vrstvu masové směsi, tu zalijte bešamelem, pokrm posypte nastrouhaným sýrem s nasekanou petrželkou a pečte ho při teplotě 180 °C dalších 15 minut.
Kuřecí maso s bramborami servírujte nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete podávat s cherry rajčaty nebo jinou oblíbenou zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PRATİK YEMEKLER