Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí maso s bramborami a bešamelem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Kuřecí maso s bramborami a bešamelem - postup přípravy

Připravte si kuřecí maso s bramborami zajímavějším způsobem, který si rychle oblíbíte. Pokrm je šťavnatý, plný rozmanitých chutí a uvaříte ho rychle a jednoduše.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Masová směs

Na vymazání

Bešamel

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, kterými pokryjte dno zapékací mísy. 

Poznámka: Před plněním zapékací mísu vymažte olejem.

2. KROK

Brambory polijte trochou oleje, posypte je solí a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Pokračujte s přípravou náplně. 

3. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Přidejte k ní na malé kousky nakrájené kuřecí maso, které smažte přibližně 6 minut, aby se zatáhlo. 

4. KROK

K ingrediencím vmíchejte nadrobno nakrájenou papriku s česnekem, oloupanými rajčaty, rajčatovým protlakem a vše smažte další 2 minuty. 

Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.

5. KROK

Směs ochuťte solí, vločkami červené papriky, pepřem, mletým kmínem a po další minutě smažení ji odstavte z tepla. Nakonec připravte bešamel. 

6. KROK

V hrnci rozpusťte máslo, které smíchejte s moukou. Po minutě smažení, až jíška zhnědne, vlijte do hrnce mléko. Směs ochuťte solí, pepřem a po minutě vaření bešamel odstavte z tepla.

7. KROK

Na brambory naneste vrstvu masové směsi, tu zalijte bešamelem, pokrm posypte nastrouhaným sýrem s nasekanou petrželkou a pečte ho při teplotě 180 °C dalších 15 minut. 

8. KROK

Kuřecí maso s bramborami servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci můžete podávat s cherry rajčaty nebo jinou oblíbenou zeleninou.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: PRATİK YEMEKLER

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů