Slaná vaječná roláda se smetanovou náplní - postup přípravy
O Velikonocích vás pravděpodobně navštíví rodina a přátele. Připravte jim chutný dezert, který má osvěžující smetanovou náplň. Slaná vaječná roláda je jednoduchá na přípravu a zvládne ji každý.
Těsto
Náplň
Do mísy rozbijte vejce a smíchejte je se solí a pepřem. Do směsi přidejte zakysanou smetanu, oloupanou a najemno nastrouhanou mrkev a vytvořte tekuté těsto, které vylijte na plech vyložený pečicím papírem.
Těsto pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 15–20 minut. Mezitím si připravte náplň smícháním nastrouhaného sýru, soli, pepře, zakysané smetany a česneku. Do náplně vmíchejte také nasekanou jarní cibulku.
Upečené těsto převraťte pečicím papírem vzhůru a sundejte ho z něj. Poté celý povrch těsta potřete připravenou náplní a zarolujte ho, zabalte do čistého pečicího papíru a nechte ho odpočívat 30 minut.
Poznámka: Po této době roládu nakrájejte na kousky o šířce přibližně 1,5 cm a můžete začít servírovat.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарная Самобранка