Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kávový dort s kondenzovaným mlékem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Kávový dort s kondenzovaným mlékem - postup přípravy

Pochutnejte si na luxusním kávovém dortu, který skvěle chutná a připravíte ho bez použití trouby. Je ideální ve dnech, kdy nemáte na tvoření dezertu mnoho času.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Pěna

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kávu zalijte mlékem, ve kterém ji nechte rozpustit a do směsi přidejte kondenzované mléko. V samostatné míse vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem a směs s kávou do ní vešlehejte. Ingredience promíchejte ještě ručně, aby se dokonale propojily.

2. KROK

Vzniklý základ na dezert vlijte do dortového ráfku, vyloženého alobalem a vložte ho do lednice na 3 hodiny. Pokračujte s přípravou krému. 

Tip: Ze směsi odstraňte vzduchové bubliny pomocí špejle. 

3. KROK

Kávu smíchejte s cukrem a horkou vodou. Jakmile se ingredience rozpustí, šlehejte je, dokud nevznikne světlá pěna. Tou potřete základ dezertu, který jste vyjmuli z dortového ráfku. Kávový dort můžete podávat ihned, nakrájený na kousky. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Desserts in Details

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů