Kávový dort s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Pochutnejte si na luxusním kávovém dortu, který skvěle chutná a připravíte ho bez použití trouby. Je ideální ve dnech, kdy nemáte na tvoření dezertu mnoho času.
Základ
Pěna
Kávu zalijte mlékem, ve kterém ji nechte rozpustit a do směsi přidejte kondenzované mléko. V samostatné míse vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem a směs s kávou do ní vešlehejte. Ingredience promíchejte ještě ručně, aby se dokonale propojily.
Vzniklý základ na dezert vlijte do dortového ráfku, vyloženého alobalem a vložte ho do lednice na 3 hodiny. Pokračujte s přípravou krému.
Tip: Ze směsi odstraňte vzduchové bubliny pomocí špejle.
Kávu smíchejte s cukrem a horkou vodou. Jakmile se ingredience rozpustí, šlehejte je, dokud nevznikne světlá pěna. Tou potřete základ dezertu, který jste vyjmuli z dortového ráfku. Kávový dort můžete podávat ihned, nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Desserts in Details