Smetanové těstoviny s kuřecím masem - postup přípravy
Inspirujte se receptem na snadné a rychlé smetanové těstoviny s kuřecím masem, které připravíte během chvíle. Před servírováním je můžete posypat čerstvými bylinkami.
Ingredience
Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte je na tenké proužky. Na pánev nalijte 2 lžíce olivového oleje a nechte ho dostatečně rozehřát.
Kuřecí maso dochuťte solí, pepřem a orestujte ho přibližně 5 minut. Poté ho vyjměte z pánve, přikryjte ho a dejte ho stranou. Cibuli očistěte a nakrájejte ji na kostičky.
Do pánve nalijte 1 lžíci oleje a přidejte k němu kostičku másla. Cibuli restujte přibližně 3 minuty. Do hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte ji k varu. Vložte do ní těstoviny a uvařte je dle návodu.
Houby pečlivě očistěte a nakrájejte je na silnější plátky. Přidejte je k cibuli a restujte je přibližně 5–7 minut. Mezitím očistěte česnek a nasekejte ho najemno.
Česnek přidejte k houbám a restujte ho po dobu 30 vteřin. Poté vše zalijte smetanou ke šlehání a směs promíchejte. Následně ji dochuťte solí a mletým pepřem.
Směs duste pod poklicí na středním plameni 8–10 minut, nebo dokud lehce nezhoustne. Poté do ní vraťte orestované kuře a nasekanou čerstvou petrželku.
Těstoviny sceďte a přidejte je do pánve. Vše velmi pečlivě promíchejte, přidejte pepř a sůl dle chuti. Poté je provařte ještě 2 minuty.
Smetanové těstoviny ihned servírujte. Před podáváním je ještě můžete posypat mletým pepřem a čerstvými bylinkami.
Tip: Místo hub Shiitake můžete použít i žampiony nebo jiné oblíbené houby.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte