Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kuřecí řízečky smažené v sýrovém těstíčku

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kuřecí řízečky smažené v sýrovém těstíčku - postup přípravy

Kuřecí maso je skvělé. Když je smažené na pánvi, je ještě lepší. A v doprovodu voňavého sýra mu neodolají ani ti největší gurmáni a odmítači smažených pokrmů. Jsou totiž tak neskutečně voňavé a lahodné, že si je zkrátka nemůžete odepřít. A zejména děti z nich mívají největší radost. Pokud tedy chcete pro své blízké připravit opravdovou dobrotu, pak doporučujeme právě tuto. Jen předem varujeme, raději udělejte rovnou dvojitou dávku, jedna totiž nikdy nestačí.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Kuřecí prsíčka umyjte pod tekoucí vodou a otřete je papírovými utěrkami. Pokud ještě nejsou, pak je vykostěte a rozkrájejte je na menší tenké plátky (každou polovinu prsou podélně rozřízněte a tyto poloviny překrojte ještě na dvě nebo na tři části).




Na prkénko položte kus potravinářské fólie, na tu rozložte kuřecí maso a zakryjte druhou fólií. Přes tu pak paličkou plátky jemně naklepejte (fólie zabrání rozstřikování tekutiny z masa do všech stran). Pak sloupněte igelit a posypejte z obou stran plátky masa solí a mletým černým pepřem.

Do hluboké mísy vyklepněte dvě vajíčka, přidejte k nim jednu polévkovou lžíci sójové omáčky a dvě lžíce majonézy nebo zakysané smetany. Zahustěte škrobem a smíchejte do hladké a jednolité konzistence. Na jemném struhadle nastrouhejte sýr a přidejte ho do misky se smetanovou směsí. Opět dobře promíchejte.

Na kamnech rozehřejte pánev se silnějším dnem a s trochou rostlinného oleje. Každý plátek masa obalte ve směsi smetany a sýra.

Nejspíš na mase nebude držet, proto rukou rozetřete těstíčko po jedné straně masa a tou ho položte do rozehřáté pánve.

Zatímco se smaží jedna strana, rozetřete sýrovou směs i na druhou stranu řízečku. Když směs na povrchu lehce ztuhne, otočte maso a smažte jej z druhé strany.

Namísto pánve můžete řízečky připravit také v troubě. Pečte je na 220 °C po dobu 15 až 18 minut.

Zlatavé řízečky podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky, případně se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů