Rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě - postup přípravy
Připravte si lehký oběd nebo večeři podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Rizoto s vepřovým masem ve vlastní šťávě je chutné a snadno stravitelné.
Ingredience
Do osolené vody vložte propranou rýži a vařte ji přibližně 15 minut. Zatímco se rýže vaří, připravte si směs z masa a zeleniny.
Poznámka: Rýži vařte podle pokynů na obalu.
Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a odložte bokem. Vepřové maso vyndejte ze sklenice, zbavte ho bílé tučné části a nakrájejte jej na kousky.
Na pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm smažte cibuli. Poté k ní přimíchejte nakrájené maso, směs opepřete a přimíchejte do ní mrkev, kukuřici a hrášek.
Do pánve přidejte sójovou omáčku, vše zamíchejte, zalijte vodou a vařte 1–2 minuty. Po této době k zelenině a masu vmíchejte uvařenou rýži, kterou jste scedili a můžete servírovat.
Poznámka: Dle vlastní chuti pokrm případně osolte a opepřete, je-li to nutné.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem