Květákový mozeček se šunkou a bramborami - postup přípravy
V případě, že si chcete pochutnat na lehkém dietnějším jídle, připravte si květákový mozeček se šunkou a bramborami podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Základ
Příloha
Na zalití a smažení
Květák zbavte listů, košťálu, omyjte ho a natrhejte na drobné růžičky. Kousky květáku vložte do hrnce, osolte je, zalijte studenou vodou a přiveďte ji k varu. Poté květák vařte 5 minut.
Zatím oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno stejně, jako oloupaný česnek. Na kostičky nakrájejte také šunku.
Do hrnce vložte na kousky nakrájené oloupané brambory, osolte je a ochuťte kmínem. Do hrnce vlijte studenou vodu, brambory přiveďte k varu a vařte je do měkka po dobu 15–20 minut.
V míse vyšlehejte vejce se solí a odložte je bokem. Na pánvi rozpusťte máslo a smažte na něm cibuli přibližně 2–3 minuty. Poté k ní přidejte scezený květák s česnekem a šunkou. Vše zamíchejte a zalijte vyšlehaným vejcem.
Poznámka: Dle chuti směs opepřete.
Směs v pánvi smažte přibližně 1 minutu, dokud vejce neztuhne a pokrm podávejte společně s uvařenými brambory.
Tip: Květákový mozeček se šunkou servírujte ozdobený nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem