Královský ořechový řez s kakaovým krémem - postup přípravy
Tento dezert je vláčný díky čokoládovému krému a křupavý díky ořechům. Pokud hledáte inspiraci pro přípravu dezertu, kterým byste vyrazili dech svým hostům, vyzkoušejte tento recept.
Korpus
Krém
Vlašské ořechy pražte na pánvi přibližně 5 minut, nasucho. Poté je nasekejte nadrobno a odložte je bokem. Žloutky oddělte od bílků, které dejte bokem. Bílky následně vyšlehejte s moučkovým cukrem a do směsi vmíchejte kukuřičný škrob.
Poznámka: Dobu pražení ořechů upravte dle vlastních chuťových preferencí.
Do mísy přidejte polovinu množství nasekaných ořechů, ingredience zamíchejte a následně přidejte zbytek ořechů. Těsto na ořechový korpus rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Tip: Na upečený korpus položte čistý pečicí papír, korpus překlopte a použitý papír z něj sejměte.
Okraje korpusu zarovnejte rádýlkem a korpus nařežte na 3 stejně široké pruhy. Nyní vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a do vzniklé směsi, za stálého míchání, postupně přilévejte mléko.
Směs vlijte na pánev a zahřívejte ji 1–2 minuty na mírném ohni, do zhoustnutí. Vzniklý krém vlijte do mísy a nechte ho vychladnout. Zatím v míse vyšlehejte změklé máslo, do kterého vešlehejte vychladlý krém, kakao a vanilkový cukr.
Krémem potřete jeden pruh korpusu, na který položte druhý pruh korpusu a postup ještě jednou opakujte. Celý dezert potřete zbytkem čokoládového krému.
Poznámka: Čtvrtý korpus rozmixujte na jemný prášek a královský ořechový řez jím posypte.
Dezert podávejte nakrájený na kousky.
Tip: Řezy můžete podávat se šlehačkou nebo oblíbeným ovocným džemem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker mit Ann