Drobenkový koláč s tvarohem a vanilkou - postup přípravy
Recept podle paní Jaroslavy Slavíkové je rychlý, jednoduchý a zvládnou ho i ti, kteří s pečením teprve začínají. Koláč můžete servírovat na snídani, ale také k odpolední kávě.
Drobenka
Náplň
Nejprve si připravte drobenku smícháním polohrubé mouky, másla, krupicového cukru a kypřícího prášku do pečiva. Jakmile je hotová, odeberte z ní ⅓, kterou si nechte na závěrečné posypání koláče.
⅔ drobenky rovnoměrně rozprostřete do koláčové formy na pečení a připravte si náplň.
Tip: Abyste upečený drobenkový koláč s tvarohem z formy snadno vyndali, vymažte formu na pečení máslem a vysypte ji moukou.
Tvaroh smíchejte s vejci, mlékem a vanilkovým pudinkem v prášku a vzniklou směsí potřete drobenkový základ ve formě na pečení. Na závěr koláč posypte zbytkem drobenky a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.