Cappuccino řezy s vanilkovým krémem - postup přípravy
Až nebudete vědět, co svým hostům nabídnout ke slavnostnímu pohoštění, připravte pro ně cappuccino řezy. Vypadají luxusně, nemusíte je péct a rozplývají se v ústech.
Základ
Náplň
Krém
Zdobení
Želatinu v prášku smíchejte s uvařenou kávou a směs nechte 15 minut reagovat. Poté vyložte dno dortového ráfku cukrářskými piškoty, namočenými v rozpuštěné kávě a pokračujte s přípravou náplně.
Poznámka: Aby se cappuccino řezy z dortového ráfku lépe vyndávaly, jeho dno vyložte pečicím papírem a stěny cukrářskou fólií.
Studenou smetanu vyšlehejte dotuha a odložte ji bokem. V jiné míse vyšlehejte smetanový sýr s moučkovým cukrem a trochu směsi vmíchejte do kávy s želatinou.
Směs poté vešlehejte do sýru se smetanou, do které vmíchejte také vyšlehanou smetanu a náplní pokryjte piškotový základ. Dezert vložte na 30 minut do lednice a připravte krém k jeho ozdobení.
Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem a vanilkovou pastou. Krémem naplňte cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a povrch dezertu jím ozdobte.
Tip: Vanilkovou pastu můžete nahradit vanilkovým extraktem.
Cappuccino řezy posypte nastrouhanou hořkou čokoládou a vložte je na několik hodin do lednice, nejlépe na noc.
Tip: Každou porci můžete ozdobit lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mąż przy garach