Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená zbojnická krkovice se zeleninou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 100 minut

Zapečená zbojnická krkovice se zeleninou - postup přípravy

Pokud máte v lednici kus vepřové krkovice a nevíte, jak ji připravit, vyzkoušejte tento zbojnický recept. Příprava je velmi snadná a zabere vám jen několik málo minut.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřové maso omyjte pod tekoucí vodou, očistěte ho a nakrájejte ho větší kostky. Poté ho ochuťte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.

2. KROK

Na pánev nalijte olej a vepřové maso na něm orestujte. Poté omyjte papriky, zbavte je semeníků a nakrájejte je větší kostky. Poté očistěte cibuli a také ji nakrájejte na větší kusy.

3. KROK

Žampiony omyjte a nakrájejte je plátky. Nakládané okurky překrojte na čtvrtiny a poté je nakrájejte na větší kusy.

4. KROK

Veškerou zeleninu přendejte do mísy, přidejte k ní orestované maso a vše velmi pečlivě promíchejte. Do mísy nalijte vodu, přidejte k ní hořčici, rajčatový protlak, kečup, prolisovaný česnek a cukr.

5. KROK

Směs velmi pečlivě promíchejte a poté ji nalijte na připravené maso. Pekáč přiklopte poklicí a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a maso pečte přibližně 90 minut.

6. KROK

Vepřové maso vyjměte z trouby a můžete ho ihned servírovat. Podávat ho můžete samotné, s bramborami nebo rýží.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů