Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italské mascarpone jen ze 2 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Italské mascarpone jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Připravte si lahodné italské mascarpone, které můžete použít k plnění a zdobení nejrůznějších dezertů. Výhodou receptu je rychlá příprava a potřeba jen 2 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Smetanu vlijte do hrnce a, za občasného míchání, ji zahřívejte až do chvíle, kdy bude mít 90 °C. Důležité je, aby se smetana nevařila.

Tip: Čím více procent tuku je ve smetaně obsaženo, tím více mascarpone získáte.

2. KROK

Do horké smetany vmíchejte citronovou šťávu a pokračujte ve vaření 5 minut. Na misku položte sítko, které zakryjte čistou utěrkou, na kterou vylijte smetanovou směs, která vařením zhoustla. 

3. KROK

Směs přikryjte potravinovou fólií a vložte ji na noc do lednice. 

Poznámka: Fólii položte na smetanovou směs tak, aby se jí přímo dotýkala.

4. KROK

Následující den byste měli získat 300 g italského mascarpone, které můžete použít k plnění a zdobení nejrůznějších dezertů. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: wie man kocht

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů