Italské mascarpone jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Připravte si lahodné italské mascarpone, které můžete použít k plnění a zdobení nejrůznějších dezertů. Výhodou receptu je rychlá příprava a potřeba jen 2 ingrediencí.
Ingredience
Smetanu vlijte do hrnce a, za občasného míchání, ji zahřívejte až do chvíle, kdy bude mít 90 °C. Důležité je, aby se smetana nevařila.
Tip: Čím více procent tuku je ve smetaně obsaženo, tím více mascarpone získáte.
Do horké smetany vmíchejte citronovou šťávu a pokračujte ve vaření 5 minut. Na misku položte sítko, které zakryjte čistou utěrkou, na kterou vylijte smetanovou směs, která vařením zhoustla.
Směs přikryjte potravinovou fólií a vložte ji na noc do lednice.
Poznámka: Fólii položte na smetanovou směs tak, aby se jí přímo dotýkala.
Následující den byste měli získat 300 g italského mascarpone, které můžete použít k plnění a zdobení nejrůznějších dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: wie man kocht