Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Babiččin vesnický kotlík se zeleninou a masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Babiččin vesnický kotlík se zeleninou a masem - postup přípravy

Vesnický kotlík je vlastně směs úplně všeho, co vám domácí spíž nabídne. Cibule, česnek, mrkev, paprika, brambory i maso společně vytvoří báječnou rustikální dobrotu, která je snadná na přípravu, a recept si budou žádat všichni, kdo ji ochutnají.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očištěné cibule, mrkev a oba druhy paprik nakrájejte nahrubo a brambory rozkrájejte na drobné kostičky. Žampiony nakrájejte na plátky a rajčata na drobné kostičky.

V hluboké pánvi nebo rendlíku rozehřejte tři polévkové lžíce rostlinného oleje a vsypte do něj cibuli spolu s mrkví. Když cibule zesklovatí a začne vonět, přisypejte oba druhy paprik, za častého míchání chvíli prohřejte a přisypejte žampiony.

Po opětovném promíchání přiklopte pokličku a zeleninu chvíli poduste. Poté přisypejte brambory a opět pod pokličkou duste. Nepodlévejte směs vodou, ale počkejte, až zelenina sama pustí šťávu.

2. KROK

Oloupejte čtyři stroužky česneku a celé, nebo jen mírně pokrájené je vmíchejte do směsi. Když je zelenina téměř úplně uvařená, přidejte rajčatový protlak a omáčku a obojí vmíchejte do směsi. Po chvíli dušení přisypejte pokrájená rajčata, sůl a všechno koření. Důkladně promíchejte a nechte pod pokličkou podusit, aby se koření rozvonělo.

3. KROK

Nakonec vmíchejte uvařené a na malé kousky pokrájené libovolné maso, směs podlijte litrem vody, promíchejte a vše společně nechte provařit. Když zelenina úplně změkne, rajčata se rozpadnou a omáčka se mírně zahustí, je hotovo. Po dovaření nechte kotlík ještě 10 minut odležet, aby se chutě surovin propojily, a můžete podávat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů