Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarůžkový tatarák s čerstvou pažitkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Tvarůžkový tatarák s čerstvou pažitkou - postup přípravy

Tvarůžkový tatarák je chuťově zajímavý díky rozmanitému koření, které spolu dokonale ladí. Pomazánka je jemná a připravíte ji velmi jednoduše podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Příloha

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvarůžky nastrouhejte nahrubo a v míse je smíchejte s černým pepřem, drceným kmínem, sladkou mletou paprikou, hořčicí, worcestrovou omáčkou, kečupem, pivem a najemno nakrájenou červenou cibulí. 

2. KROK

Opečené topinky potřete z obou stran stroužkem česneku a tvarůžkový tatarák podávejte společně s nimi. 

3. KROK

Tip: Tatarák, posypaný nasekanou pažitkou, můžete servírovat přímo na topinkách. Můžete ho ale také podávat v misce vedle topinek, aby si jej každý mohl namazat, jak bude chtít. 

4. KROK

Tip: Topinky opékejte z obou stran po dobu přibližně 2 minuty, na mírném ohni, dozlatova. Po usmažení je odložte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů