Tousty z trouby s rajčaty a mozzarellou - postup přípravy
Připravte si lehký oběd nebo šťavnatou svačinku, která provoní váš dům a potěší vaše smysly. Tousty z trouby jsou rychlým pokrmem, který chutná i za studena.
Ingredience
Vejce vyšlehejte se solí a mlékem. Zapékací mísu vymažte rostlinným olejem a její dno pokryjte krajíci toustového chleba.
Poznámka: V receptu bylo použito celkem 16 kusů toustového chleba.
Vrstvu chleba potřete trochou tatarské omáčky a pokryjte částí nastrouhané mozzarelly. Pokrm následně polijte trochou vaječné směsi a pokryjte ho několika plátky šunky a ementálu.
Do zapékací mísy nyní vložte další vrstvu toustového chleba, který opět potřete tatarkou a pokryjte nadrobno nakrájenými rajčaty, posypte oreganem, polijte vaječnou směsí a pokryjte nastrouhanou mozzarellou a plátky šunky.
Poznámka: Před krájením z rajčat odstraňte dužinu.
Na šunku položte poslední vrstvu toustového chleba, kterou potřete zbytkem tatarky, polijte vaječnou směsí a pokryjte ementálem. Tousty zapékejte v předehřáté troubě na 180–190 °C po dobu 20–25 minut.
Tip: Tousty z trouby servírujte teplé a nakrájené na kousky. Skvěle ale chutnají také za studena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SOS kuchyně