Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tousty z trouby s rajčaty a mozzarellou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Tousty z trouby s rajčaty a mozzarellou - postup přípravy

Připravte si lehký oběd nebo šťavnatou svačinku, která provoní váš dům a potěší vaše smysly. Tousty z trouby jsou rychlým pokrmem, který chutná i za studena.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí a mlékem. Zapékací mísu vymažte rostlinným olejem a její dno pokryjte krajíci toustového chleba. 

Poznámka: V receptu bylo použito celkem 16 kusů toustového chleba.

2. KROK

Vrstvu chleba potřete trochou tatarské omáčky a pokryjte částí nastrouhané mozzarelly. Pokrm následně polijte trochou vaječné směsi a pokryjte ho několika plátky šunky a ementálu.

3. KROK

Do zapékací mísy nyní vložte další vrstvu toustového chleba, který opět potřete tatarkou a pokryjte nadrobno nakrájenými rajčaty, posypte oreganem, polijte vaječnou směsí a pokryjte nastrouhanou mozzarellou a plátky šunky.

Poznámka: Před krájením z rajčat odstraňte dužinu.

4. KROK

Na šunku položte poslední vrstvu toustového chleba, kterou potřete zbytkem tatarky, polijte vaječnou směsí a pokryjte ementálem. Tousty zapékejte v předehřáté troubě na 180–190 °C po dobu 20–25 minut.

5. KROK

Tip: Tousty z trouby servírujte teplé a nakrájené na kousky. Skvěle ale chutnají také za studena.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: SOS kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů