Vepřová panenka na houbách se slaninou - postup přípravy
Nevíte-li, co vařit k obědu, připravte si to nejkřehčí a nejšťavnatější maso na pánvi. Vepřová panenka na houbách, podle paní Hany Petrášové, je chutná a můžete si ji upéct i v troubě.
Ingredience
Panenku nakrájejte na plátky a osolte a opepřete ji z obou stran. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Poté ji vyjměte, odložte bokem a na výpeku pečte, z každé strany, vepřovou panenku přibližně 2–5 minut.
Do pánve následně přidejte zpět slaninu a cibuli nakrájenou na proužky. Přidejte také česnek nakrájený na plátky a vše zalijte sójovou omáčkou. Ingredience zamíchejte a přikryjte pokličkou.
Vepřovou panenku na houbách duste přibližně 20 minut. Po asi 10 minutách dušení přidejte do pánve houby. Jsou-li sušené, předem je namočte.
Poznámka: V průběhu dušení pokrm mírně podlévejte.
Jídlo je hotové, jakmile je maso měkké a omáčka zredukovaná.
Tip: Jako přílohu můžete zvolit například vařené brambory, bramborovou kaši, rýži nebo například hranolky. Pokrm servírujte se zeleninovou oblohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.