Chalupářské fazole s mletým masem - postup přípravy
Chalupářské fazole, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou plné zeleniny a šťavnatého mletého masa. Skvěle se hodí jako rychlý a snadný oběd či večeře.
Základ
Příloha
Červenou kapii, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánvi s rozpáleným olejem cibuli smažte 2–3 minuty, přidejte k ní mleté maso a pokračujte ve smažení další 4 minuty.
Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník.
Jakmile se maso zatáhne, vmíchejte do něj česnek, mletou sladkou papriku, kapii, pepř, sójovou omáčku, oregano a konzervovaná loupaná rajčata. Ingredience zamíchejte a vařte je, pod pokličkou, 10 minut.
Poznámka: Pokrm vařte na mírném ohni.
Po deseti minutách pokrm promíchejte a přidejte do něj fazole i s nálevem. Pokračujte ve vaření ještě 10 minut a, v případě potřeby, chalupářské fazole dosolte.
Tip: Chutné mleté maso s fazolemi podávejte s vařenou rýží, kterou ozdobte nasekanou petrželkou. Rýži uvaříte v osolené vodě za 15 minut. Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem