Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chalupářské fazole s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Chalupářské fazole s mletým masem - postup přípravy

Chalupářské fazole, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou plné zeleniny a šťavnatého mletého masa. Skvěle se hodí jako rychlý a snadný oběd či večeře.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Červenou kapii, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánvi s rozpáleným olejem cibuli smažte 2–3 minuty, přidejte k ní mleté maso a pokračujte ve smažení další 4 minuty.

Poznámka: Před krájením z kapie odstraňte semeník.

2. KROK

Jakmile se maso zatáhne, vmíchejte do něj česnek, mletou sladkou papriku, kapii, pepř, sójovou omáčku, oregano a konzervovaná loupaná rajčata. Ingredience zamíchejte a vařte je, pod pokličkou, 10 minut.

Poznámka: Pokrm vařte na mírném ohni.

3. KROK

Po deseti minutách pokrm promíchejte a přidejte do něj fazole i s nálevem. Pokračujte ve vaření ještě 10 minut a, v případě potřeby, chalupářské fazole dosolte. 

4. KROK

Tip: Chutné mleté maso s fazolemi podávejte s vařenou rýží, kterou ozdobte nasekanou petrželkou. Rýži uvaříte v osolené vodě za 15 minut. Při vaření se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů