Mleté maso v rajčatové omáčce s těstovinami - postup přípravy
Nevíte-li, co k obědu, připravte si tento jednoduchý recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Mleté maso v rajčatové omáčce je zajímavé nejen svou pikantností.
Ingredience
Příloha
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Nakrájejte také oloupané stroužky česneku a omytá rajčata. Na pánvi rozehřejte olej a 1 minutu na něm smažte cibuli. Poté k ní přidejte mleté maso a restujte ho přibližně 4 minuty.
Následně do směsi přidejte česnek a restujte další minutu. Poté přisypte rajčata, vše zamíchejte a přidejte konzervovaná rajčata, hořčici, sójovou omáčku a worcestrovou omáčku.
Směs vařte další minutu a poté přidejte sladkou chilli omáčku, bazalku, oregano a pepř. Pod pokličkou vařte pokrm na mírném ohni 25 minut.
Poznámka: Je-li to nutné, pokrm osolte dle vlastní chuti.
Hotové mleté maso v rajčatové omáčce podávejte společně s uvařenými těstovinami, které můžete ozdobit nasekanou pažitkou.
Poznámka: Pro tento recept byla použita kolínka. Můžete ale použít jakékoliv oblíbené těstoviny, které uvařte dle pokynů na obalu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem