Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mexické tacos z domácích tortill s bramborovou náplní

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Mexické tacos z domácích tortill s bramborovou náplní - postup přípravy

Zabydlela se u vás doma mexická kuchyně? Pokud ne, máte nyní exkluzivní možnost to napravit. Nemusíte se bát žádných nedostupných surovin ani složité přípravy – ba právě naopak! Jednodušší už to být nemůže, a to bereme v potaz i přípravu vlastních domácích tortill! Nenechte se dvakrát pobízet, vaši blízcí vás za ně budou milovat!

Ingredience pro:
5 porcí

Tortilly

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Začněte přípravou pšeničných tortill. Do hluboké mísy nasypejte hladkou mouku, přidejte půl lžičky prášku do pečiva a čtvrt lžičky soli. Vše zalijte trochou vody a rostlinného oleje a velmi dobře promíchejte, abyste získali hutné a soudržné těsto. Nejprve míchejte stěrkou či vařečkou a když hmota začne trochu držet pohromadě, pokračujte ve hnětení těsta rukou. Když se těsto přestane lepit, zformujte ho do tvaru malého bochánku, který v míse zakryjte přilnavou fólií a nechte 15 minut odležet.

2. KROK

Odpočaté těsto vyklopte na pracovní plochu a minutu ho ručně hněťte. Zformujte z něho váleček, který rozdělte na 5 dílů a každý vyválejte na velikou, kulatou, tenkou a průhlednou placku. Rozehřejte na kamnech suchou nepřilnavou pánev a když je dostatečně horká, opékejte placku na nejnižším žáru po dobu 3 minut. Poté ji otočte na druhou stranu a nechte ji další tři minuty smažit. Pak ji otočte ještě jednou a nechte dopéct dozlatova. Stejným způsobem pak zpracujte všechny tortilly.

3. KROK

Oloupejte brambory, rozkrájejte je na čtvrtky a nechte je v osolené vodě uvařit doměkka. Nechte je zchladnout a odpařit zbytky vody a rozmělněte je drtičem na kaši. Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje a nechte ho zahřát. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlkulaté plátky, které nechte na pánvi orestovat spolu s trochou vločkového chilli. Za častého míchání smažte cibuli dozlatova, pak přidejte mletý černý pepř, ještě trochu prohřejte a vyklopte do mísy s bramborovou kaší. Koriandr nasekejte nahrubo a přihoďte ho k bramborám. Přidejte půl lžičky cukru a soli a promíchejte.

4. KROK

Tortillu potřete kečupem, polovinu placky posypejte hrubě strouhaným sýrem a potřete bramborovou směsí. Znovu zasypejte sýrem a přehněte druhou polovinou placky. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou másla a položte na ni dvě plněné tortilly, aby se opekly z obou stran dozlatova. Pak je odstavte z ohně, nechte trochu zchladnout a ihned čerstvé podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů