Nadýchaná hrnková buchta „Péřová baba“ - postup přípravy
Pokud hledáte recept na tu nejlepší buchtu na neděli, vyzkoušejte dezert „Péřová baba“, která je plná ovoce a tvarohu, podle YouTube receptu Vaření s Jančou. Před podáváním ji stačí jen lehce posypat moučkovým cukrem.
Na těsto
Na náplň
Nejdříve oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do mísy vložte tvaroh, přidejte do něj žloutek, cukr, vanilkový cukr a 100–200 ml zakysané smetany. Poté směs rozmixujte do hladka.
Do jiné mísy vložte žloutky, přidejte k nim moučkový a vanilkový cukr. Poté směs vyšlehejte do pěny. Následně do ní přidejte polohrubou mouku, mléko, olej a kypřicí prášek.
Těsto vyšlehejte do hladka. Poté po do něj pomocí stěrky, nebo mixéru na nejnižší otáčky opatrně vmíchejte tuhý sníh.
Plech o velikosti 30×40 cm vyložte pečicím papírem a těsto do něj nalijte. Pomocí lžíce poté přendejte tvarohovou náplň na těsto.
Na těsto vyskládejte kompotované mandarinky. Plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a buchtu pečte přibližně 23–25 minut.
Buchtu vyjměte z trouby a nechte ji zcela vychladnout. Poté ji lehce posypte moučkovým cukrem a můžete ji servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou