Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvová bábovka s vlašskými ořechy

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Mrkvová bábovka s vlašskými ořechy - postup přípravy

Mrkvová bábovka je vláčná, nadýchaná a díky přidaným ořechům úžasně křupavá. Připravte si originální dezert vhodný k odpolední kávě, ale také k snídani. Postup zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s cukrem, a jakmile směs zbělá, vlijte do ní olej a šlehejte dalších 10 vteřin. Následně do mísy prosejte mouku, kypřící prášek do pečiva a vanilkový cukr. 

Poznámka: Prosetí je nutné, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Ingredience znovu šlehejte, dokud nezískáte hutné těsto, do kterého vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev s vlašskými ořechy a skořicí.

3. KROK

Těsto nalijte do tukem vymazané formy na bábovku a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.

Poznámka: Upečenou mrkvovou bábovku podávejte posypanou moučkovým cukrem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Halime’nin mutfağı

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů