Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé kompotované jahody s cukrem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Rychlé kompotované jahody s cukrem - postup přípravy

Připravte si kompotované jahody podle jednoduchého, rychlého a téměř 50 let starého tradičního receptu. Díky tomuto postupu můžete mít jahody po ruce až 1 rok.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody ve větší míse zalijte vodou, důkladně je properte a odřízněte z nich zelené části. Následně jahodami naplňte připravené sterilizované sklenice.

Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.

2. KROK

Sklenice naplňte tak, aby vrstva jahod končila přibližně 2 cm pod víčkem sklenice. Do každé sklenice nasypte 2 lžíce cukru a jahody zalijte vroucí vodou tak, aby byly zcela ponořené. 

3. KROK

Poznámka: Jahodami můžete naplnit jakkoliv velké sklenice. Pro tento recept byly použity sklenice o objemu 500 ml. 

4. KROK

Sklenice uzavřete a vložte je do hrnce, jehož dno jste vyplnili čistou utěrkou. Do hrnce vlijte vroucí vodu přibližně do výšky poloviny sklenic a jahody vařte 15 minut. 

5. KROK

Následně sklenice z hrnce vyjměte, protřepejte je, aby se rozpustil všechen cukr usazený na dně, obraťte je víčkem dolů a nechte je volně vychladnout pod utěrkou. 

6. KROK

Poznámka: Kompotované jahody skladujte na tmavém a chladném místě. Při správném skladování vydrží ovoce až 1 rok.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů