Krémová pórková polévka se smetanou - postup přípravy
Krémovou pórkovou polévku podle receptu paní Romany Važanské můžete podávat teplou, ale také nastudeno. Pokrm poslouží jako lahodný předkrm nebo lehká večeře.
Ingredience
Pórek omyjte a nakrájejte jej na kolečka, která odložte bokem. V hrnci rozpusťte máslo, které zaprašte moukou a vytvořte jíšku, kterou následně zalijte vývarem.
Do vývaru přidejte nakrájený pórek a směs v hrnci ochuťte černým pepřem a solí. Polévku vařte přibližně 15 minut a na závěr do ní vlijte smetanu na vaření.
Po přidání smetany polévku vařte další 3 minuty na mírném plameni.
Tip: Polévku podávejte horkou, ale skvěle chutná také vychlazená, a to hlavně v teplejších měsících. Můžete ji servírovat posypanou kolečky čerstvého nakrájeného pórku.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.