Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová pórková polévka se smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 2 minuty
čas vaření Vaření: 20 minut

Krémová pórková polévka se smetanou - postup přípravy

Krémovou pórkovou polévku podle receptu paní Romany Važanské můžete podávat teplou, ale také nastudeno. Pokrm poslouží jako lahodný předkrm nebo lehká večeře.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pórek omyjte a nakrájejte jej na kolečka, která odložte bokem. V hrnci rozpusťte máslo, které zaprašte moukou a vytvořte jíšku, kterou následně zalijte vývarem. 

2. KROK

Do vývaru přidejte nakrájený pórek a směs v hrnci ochuťte černým pepřem a solí. Polévku vařte přibližně 15 minut a na závěr do ní vlijte smetanu na vaření. 

3. KROK

Po přidání smetany polévku vařte další 3 minuty na mírném plameni. 

Tip: Polévku podávejte horkou, ale skvěle chutná také vychlazená, a to hlavně v teplejších měsících. Můžete ji servírovat posypanou kolečky čerstvého nakrájeného pórku.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů