Hrnkový slaný chlebíček plněný klobáskou - postup přípravy
Pokud máte chuť na čerstvé pečivo, připravte si tento hrnkový slaný chlebíček z kynutého těsta, plněný klobáskou a sýrem. Servírovat ho můžete klidně samotný, protože chutná naprosto skvěle.
Ingredience
Klobásu nakrájejte na kolečka a orestujte ji dozlatova na pánvi. Do mísy nasypte sušené droždí, cukr a směs poté zalijte teplým mlékem.
Do směsi vlijte vejce, olej a poté ji velmi pečlivě promíchejte. Následně do ní nasypte polovinu hladké mouky a důkladně ji vmíchejte.
Zbytek mouky vysypte na pracovní plochu, vzniklou směs do ní přendejte, osolte ji a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Vzniklé těsto rozválejte do obdélníku, posypte ho orestovanou klobásou, nastrouhanou mozzarellou na hrubém struhadle a nasekanou čerstvou bazalkou.
Těsto srolujte a konce lehce zamáčkněte. Poté chlebíček přendejte do formy o velikosti 28x12x5 cm a nechte ho zakrytý kynout na teplém místě přibližně 60 minut.
Chlebíček potřete žloutkem a posypte ho zbytkem sýra. Poté ho vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte ho přibližně 30 minut.
Hotový chlebíček vyjměte z trouby, vyklopte ho z formy a nechte ho zcela vychladnout. Poté ho nakrájejte a servírujte.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amo Receitas