Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový slaný chlebíček plněný klobáskou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hrnkový slaný chlebíček plněný klobáskou - postup přípravy

Pokud máte chuť na čerstvé pečivo, připravte si tento hrnkový slaný chlebíček z kynutého těsta, plněný klobáskou a sýrem. Servírovat ho můžete klidně samotný, protože chutná naprosto skvěle.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Klobásu nakrájejte na kolečka a orestujte ji dozlatova na pánvi. Do mísy nasypte sušené droždí, cukr a směs poté zalijte teplým mlékem.

2. KROK

Do směsi vlijte vejce, olej a poté ji velmi pečlivě promíchejte. Následně do ní nasypte polovinu hladké mouky a důkladně ji vmíchejte.

3. KROK

Zbytek mouky vysypte na pracovní plochu, vzniklou směs do ní přendejte, osolte ji a vypracujte hladké nelepivé těsto.

4. KROK

Vzniklé těsto rozválejte do obdélníku, posypte ho orestovanou klobásou, nastrouhanou mozzarellou na hrubém struhadle a nasekanou čerstvou bazalkou.

5. KROK

Těsto srolujte a konce lehce zamáčkněte. Poté chlebíček přendejte do formy o velikosti 28x12x5 cm a nechte ho zakrytý kynout na teplém místě přibližně 60 minut.

6. KROK

Chlebíček potřete žloutkem a posypte ho zbytkem sýra. Poté ho vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte ho přibližně 30 minut.

7. KROK

Hotový chlebíček vyjměte z trouby, vyklopte ho z formy a nechte ho zcela vychladnout. Poté ho nakrájejte a servírujte.

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Amo Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů