Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zajímavé tyčinky, které se skvěle hodí jako příloha i na chuť

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zajímavé tyčinky, které se skvěle hodí jako příloha i na chuť - postup přípravy

Domácí cibulové tyčinky jsou dokonale křupavé zvenku a nádherně měkké a jemné uvnitř. Díky tomu jsou dokonalou přílohou k masu, ale vychutnáte si je i samotné nebo s pikantní omáčkou. Vyzkoušejte a garantujeme, že budete spokojeni.

Ingredience pro:
30 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do větší mísy si připravte kefír. Přidejte do něj prášek do pečiva, promíchejte a nechte 5 minut odpočívat. Poté přidejte vejce, sůl a znovu důkladně promíchejte. Až budete mít tuto směs připravenou, můžete pomalu a postupně přidávat mouku. Následně vypracujte těsto. Musí být hladké, homogenní a jemné.

2. KROK

Nyní si nakrájejte zelenou cibulku, petrželku a kopr. Přidejte vše do těsta a promíchejte, dokud se zelené přísady nezapracují do těsta. Pracovní plochu bohatě posypte moukou a vypracujte měkké a pružné těsto, ze kterého následně budete dělat tyčinky.

3. KROK

Těsto zakryjte potravinářskou fólií nebo kuchyňskou utěrkou a nechte 5-10 minut odpočívat. Poté můžete válečkem vyválet z těsta placku o tloušťce asi 5 mm. Těsto nakrájejte nožem na proužky široké asi 1-1,5 cm. Jakmile je budete mít takto připravené, můžete si vzít pánev a připravit nějaký tuk, na kterém budete smažit. Po usmažení budou mít nádherně křupavou krustu a přitom uvnitř budou jemné, nadýchané a velmi měkké.

4. KROK

Na pánvi rozehřejte olej (nebo jiný tuk) a nakrájené tyčinky smažte ze všech stran dozlatova. Až budou hotové, rozložte je na papírové ubrousky, aby nasály veškerý přebytečný tuk. Poté je můžete přendat na talíř. Tyto tyčinky jsou vynikající i samotné, ale mnohem víc si je vychutnáte k dobré pikantní omáčce, s tatarskou omáčkou nebo jiným dipem. Zároveň je ale můžete použít i jako netradiční přílohu k masu. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů