Vepřové plátky v hořčičné omáčce s petrželkou - postup přípravy
Vepřové plátky v hořčičné omáčce jsou jednoduché na přípravu, které se nemusí bát ani začátečníci. Maso je šťavnaté, křehké a omáčka je úžasně lahodná.
Ingredience
Maso nakrájejte na plátky, ochuťte je z obou stran solí a pepřem a nechte je 5 minut odpočívat. Poté na pánvi rozehřejte olej a plátky masa na něm smažte, z každé strany, po dobu 5 minut.
Osmažené maso vyjměte a do pánve s výpekem vložte máslo, které nechte rozpustit. Na másle smažte nahrubo nakrájenou cibuli 5 minut, dohněda.
K cibuli prolisujte česnek a do pánve vložte rozmarýn, celý černý pepř a ingredience smažte 2 minuty. Poté do směsi přidejte hořčici, vše zamíchejte a zasypte moukou. Mícháním ingredience spojte a zalijte je vodou.
Do pánve vložte maso, přidejte bobkové listy a pod pokličkou vše vařte na mírném ohni 60 minut. Po uvaření vepřové plátky v hořčičné omáčce sejměte z tepla a posypte je čerstvou nasekanou petrželkou.
Tip: Maso servírujte s omáčkou a rýží. Místo rýže můžete použít také brambory nebo například hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dozus Cook