Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky v hořčičné omáčce s petrželkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 77 minut

Vepřové plátky v hořčičné omáčce s petrželkou - postup přípravy

Vepřové plátky v hořčičné omáčce jsou jednoduché na přípravu, které se nemusí bát ani začátečníci. Maso je šťavnaté, křehké a omáčka je úžasně lahodná.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maso nakrájejte na plátky, ochuťte je z obou stran solí a pepřem a nechte je 5 minut odpočívat. Poté na pánvi rozehřejte olej a plátky masa na něm smažte, z každé strany, po dobu 5 minut.

2. KROK

Osmažené maso vyjměte a do pánve s výpekem vložte máslo, které nechte rozpustit. Na másle smažte nahrubo nakrájenou cibuli 5 minut, dohněda. 

3. KROK

K cibuli prolisujte česnek a do pánve vložte rozmarýn, celý černý pepř a ingredience smažte 2 minuty. Poté do směsi přidejte hořčici, vše zamíchejte a zasypte moukou. Mícháním ingredience spojte a zalijte je vodou. 

4. KROK

Do pánve vložte maso, přidejte bobkové listy a pod pokličkou vše vařte na mírném ohni 60 minut. Po uvaření vepřové plátky v hořčičné omáčce sejměte z tepla a posypte je čerstvou nasekanou petrželkou. 

5. KROK

Tip: Maso servírujte s omáčkou a rýží. Místo rýže můžete použít také brambory nebo například hranolky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů