Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kapustové karbanátky se šunkou, slaninou a sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kapustové karbanátky se šunkou, slaninou a sýrem - postup přípravy

Kapustové karbanátky nemusejí být vůbec fádní a nudné, pokud do nich přidáte ty správné ingredience. Vyzkoušejte oblíbený recept, o nějž se s námi podělila paní Helena Vítková Zvonková.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kapustu nakrájejte na nudličky a v jemně osolené vodě ji povařte doměkka. Vodu slijte, kapustu vymačkejte a ještě horkou ji smíchejte s nakrájenou uzenou slaninou. Promíchejte a nechte ji vychladnout.

2. KROK

Drůbeží šunku nakrájejte na kostičky a uzený sýr nahrubo nastrouhejte. Obojí přidejte do mísy s vychladlou kapustou, přiklepněte vejce a směs ochuťte prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

3. KROK

Přidejte trochu strouhanky a vytvořte homogenní hmotu. Z výsledného kapustového těsta tvarujte karbanátky zhruba o velikosti dlaně.

4. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a nechte v něm karbanátky zvolna smažit po obou stranách dozlatova. Po dosmažení je nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte spolu s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů