Margot muffiny z jogurtu a kakaa - postup přípravy
Margot muffiny podle paní Dagmar Kazdové jsou nadýchané, lahodné a vhodné nejen ke snídani, ale také jako jemný dezert ke kávě nebo čaji. Připravíte je během chvilky.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a vmíchejte do ní nahrubo nastrouhanou čokoládu Margot. Do mísy následně přidejte jogurt, cukr, polohrubou mouku, vejce, kypřící prášek do pečiva, kakao, olej a mléko.
Všechny ingredience důkladně promíchejte a vytvořte těsto, kterým do ¾ naplňte jednotlivé otvory ve formě na muffiny. Formu následně vložte do předehřáté trouby na 180 °C a Margot muffiny pečte 20–30 minut.
Tip: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda jsou muffiny upečené poznáte, když do nich zapíchnete špejli. Jakmile ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Poznámka: Muffiny můžete servírovat s čokoládovou polevou nebo například se šlehačkou, která jim dodá svěží chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.