Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Originální chleba ve vajíčku se sýrem

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Originální chleba ve vajíčku se sýrem - postup přípravy

Není nic lepšího, než začít den s pořádnou snídaní, nejlépe tepelně zpracovanou. Mnoho lidí zná například chleba ve vajíčku, což je taková klasika, která se ovšem může časem omrzet. Pokud se ji tedy nerozhodnete vylepšit o dávku sýra.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a do větší misky rozklepněte dvě vejce. Přidejte sůl, mletý černý pepř a vyšlehejte metličkou. Na pánvi roztopte kousek másla. Každý krajíček chleba obalte ve vaječné směsi a dejte smažit na másle. Chleby nakrájejte tak, aby na pánvi dokázaly utvořit tvar koláče.

2. KROK

Poté je zalijte zbývající vaječnou směsí a přikryjte pokličkou, nechejte chvíli smažit. Sýr nastrouhejte nahrubo. Vzniklou chlebovou „placku“ obraťte a zasypejte ji jarní cibulkou a sýrem. Opět přikryjte pokličkou a smažte, dokud se sýr neroztopí. Poté můžete rovnou podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů