Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená roláda s jahodami a tvarohovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Nepečená roláda s jahodami a tvarohovým krémem - postup přípravy

Chystá se k vám cenná návštěva a chcete ji potěšit lahodným dezertem ke kávě? Pak vsaďte na jednoduchý a rychlý recept. Nepečená roláda s jahodami a tvarohovým krémem zachutná všem přítomným. Je velmi jemná a na jazyku se rozplývá!

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte nejprve přípravou krémové náplně, tj. v míse si vyšlehejte měkký tvaroh spolu s kondenzovaným mlékem.




Poté si také vytvořte pomocí mixéru ze smetany tuhou a nadýchanou šlehačku.

Tu do tvarohové směsi rovněž zakomponujte. Získáte tak homogenní směs, která cukrářské piškoty dokonale zvláční.

Nyní máčejte jednotlivé cukrářské piškoty v mléce (pár vteřin), aby mírně změkly. Následně je vyskládejte na dva pláty potravinové fólie.

Také je potřeba očistit jahody, pokrájet je na menší kousky a zamíchat do tvarohového krému. Když tak učiníte, naneste směs (rozdělte na poloviny) na cukrářské piškoty.

Nakonec vše zarolujte do rolády, utěsněte fólií a dejte do lednice chladit a tuhnout na několik hodin (ideálně přes noc).

Ztuhlou roládu vyjměte po několika hodinách z lednice, rozbalte z potravinové fólie a dozdobte dle preferencí. Použít můžete jak rozpuštěnou hořkou čokoládu, tak třeba tu mléčnou.

Dezert pokrájejte na stejně široké plátky a podávejte například s šálkem oblíbené kávy anebo s čajem.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů