Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené pečené papriky s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Zavařené pečené papriky s česnekem - postup přípravy

Mějte zavařené pečené papriky stále po ruce. Postupujte podle snadného a rychlého receptu a zakonzervujte si sezónní zeleninu, kterou můžete používat celý rok.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve upečte papriky, s kterými budete dále pracovat. Papriky omyjte, osušte a vyskládejte na plech vymazaný tukem. Pečte je v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 50 minut. 

Poznámka: Přibližně v polovině doby pečení papriky otočte na druhou stranu, aby se rovnoměrně propekly.

2. KROK

Po upečení papriky vložte do hrnce, který přikryjte pokličkou a zeleninu nechte na 5 minut zapařit a poté vychladnout. Zatím si připravte zbytek surovin.

3. KROK

Petrželku omyjte a nasekejte najemno. Oloupejte a na plátky nakrájejte také stroužky česneku. Vychladlé papriky zbavte semeníku a oloupejte je. Následně je nakrájejte na menší kousky, které v míse smíchejte s petrželkou, česnekem, octem, olejem a solí. 

4. KROK

Jakmile se ingredience propojí, směsí naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete sterilizovanými víčky. 

Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.

5. KROK

Naplněné sklenice vložte do hrnce, jehož dno jste pokryli čistou utěrkou. Do hrnce nalijte vodu až po horní část sklenic a přiveďte ji k varu.

Poznámka: Sklenice do hrnce umístěte tak, aby se vzájemně nedotýkaly a nepraskly.

6. KROK

Jakmile se voda začne vařit, snižte teplotu na nejnižší stupeň a sklenice vařte 20 minut. Po uvaření nechte sklenice ve vodě volně vychladnout, poté je vyjměte, zabalte do utěrky a nechte volně vychladnout.

7. KROK

Poznámka: Zavařené pečené papriky skladujte na temném a chladném místě. Po otevření je skladujte v lednici.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů