Tymiánové brambory s česnekovým dipem - postup přípravy
Pokud nemáte chuť na maso, připravte si křupavé tymiánové brambory, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Součástí receptu je osvěžující česnekový dip.
Základ
Dip
Brambory ve slupce důkladně omyjte a smíchejte je s olejem, kořením Americké brambory a solí.
Poznámka: Koření Americké brambory je už dost slané, proto to se solí nepřežeňte.
K bramborám přidejte bylinky a ingredience důkladně promíchejte. Brambory vložte do pekáče a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60–90 minut.
Poznámka: Ke konci, na posledních pár minut, zvyšte teplotu na 190–200 °C. Díky tomu bude bramborová slupka křupavá.
Mezitím, co se brambory pečou, připravte dip. Smíchejte prolisovaný česnek s tymiánem, solí a zakysanou smetanou.
Tip: Než se brambory upečou, dip uschovejte do lednice.
Upečené tymiánové brambory servírujte s česnekovým dipem a zeleninou.
Tip: Ke každé porci můžete podávat sklenici kyšky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou