Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tymiánové brambory s česnekovým dipem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Tymiánové brambory s česnekovým dipem - postup přípravy

Pokud nemáte chuť na maso, připravte si křupavé tymiánové brambory, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Součástí receptu je osvěžující česnekový dip.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory ve slupce důkladně omyjte a smíchejte je s olejem, kořením Americké brambory a solí. 

Poznámka: Koření Americké brambory je už dost slané, proto to se solí nepřežeňte.

2. KROK

K bramborám přidejte bylinky a ingredience důkladně promíchejte. Brambory vložte do pekáče a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60–90 minut. 

Poznámka: Ke konci, na posledních pár minut, zvyšte teplotu na 190–200 °C. Díky tomu bude bramborová slupka křupavá. 

3. KROK

Mezitím, co se brambory pečou, připravte dip. Smíchejte prolisovaný česnek s tymiánem, solí a zakysanou smetanou. 

Tip: Než se brambory upečou, dip uschovejte do lednice.

4. KROK

Upečené tymiánové brambory servírujte s česnekovým dipem a zeleninou. 

Tip: Ke každé porci můžete podávat sklenici kyšky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů