Pálivé papričky s octem jsou ideální pochoutkou pro fanoušky pálivého jídla

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Pálivé papričky s octem jsou ideální pochoutkou pro fanoušky pálivého jídla - postup přípravy

Mnoho lidí miluje pálivé papričky. Dobrou zprávou je, že si je nemusíte kupovat, pokud máte rádi nakládané feferonky. Velmi jednoduše si je můžete připravit doma, a to podle sebe. Bude to mnohem levnější pohodlnější a navíc budete přesně vědět, co jíte. Octový nálev je skvělý pro konzervaci a zároveň dodává příjemně kyselou chuť, která se k pálivým feferonkám skvěle hodí. Navíc je můžete podávat k masu, při grilování nebo je zamíchat do leča či jiných zeleninových pokrmů. Záleží pouze na vaší fantazii a chuti.

Je to skutečně jednoduché. Pálivé papričky dobře omyjte a pusťte se do krájení. Poté je znovu opláchněte ve vodě, abyste odstranili většinu semínek. Tato semínka jsou velmi pálivá a bude pro vás jistě nepříjemné, když je budete mít ve svém jídle. Z tohoto důvodu se z feferonek vždy odstraňují, ať je používáte v jakémkoli receptu. Nikdy byste v této zelenině neměli nechávat semínka. Nebojte, i bez nich si vychutnáte pálivé papričky.

Nakrájené plátky papriček dejte do sklenic. Do každé sklenice dejte zhruba jednu lžíci hrubozrnné soli a jednu lžíci cukru. Takto budou chutnat nejlépe.




Zalijte je octem, dokud nebude sklenice plná. Sklenice zavíčkujte a uskladněte.

Je to velmi snadné a velmi dobré. Nezapomeňte, že sklenice musí být důkladně sterilizovány, aby se vám v nich feferonky nezkazili a mohli jste si je vychutnávat po dlouhou dobu. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 207 hlasů
Nahlásit chybu
141 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nejjednodušší jemný dezert z kondenzovaného mléka a smetany
1 hlasů
10 minut
17 minut
Hlavní chody
2 recepty na vepřové maso zapečené s bramborem
0 hlasů
minut
minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Podzimní jogurtová bábovka s jablky a rozinkami
1 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Jemný koláč s jablkovou náplní ochucenou skořicí a hřebíčkem
0 hlasů
40 minut
35 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty