Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pálivé papričky s octem jsou ideální pochoutkou pro fanoušky pálivého jídla

Pálivé papričky s octem jsou ideální pochoutkou pro fanoušky pálivého jídla - postup přípravy

Mnoho lidí miluje pálivé papričky. Dobrou zprávou je, že si je nemusíte kupovat, pokud máte rádi nakládané feferonky. Velmi jednoduše si je můžete připravit doma, a to podle sebe. Bude to mnohem levnější pohodlnější a navíc budete přesně vědět, co jíte. Octový nálev je skvělý pro konzervaci a zároveň dodává příjemně kyselou chuť, která se k pálivým feferonkám skvěle hodí. Navíc je můžete podávat k masu, při grilování nebo je zamíchat do leča či jiných zeleninových pokrmů. Záleží pouze na vaší fantazii a chuti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Je to skutečně jednoduché. Pálivé papričky dobře omyjte a pusťte se do krájení. Poté je znovu opláchněte ve vodě, abyste odstranili většinu semínek. Tato semínka jsou velmi pálivá a bude pro vás jistě nepříjemné, když je budete mít ve svém jídle. Z tohoto důvodu se z feferonek vždy odstraňují, ať je používáte v jakémkoli receptu. Nikdy byste v této zelenině neměli nechávat semínka. Nebojte, i bez nich si vychutnáte pálivé papričky.




Nakrájené plátky papriček dejte do sklenic. Do každé sklenice dejte zhruba jednu lžíci hrubozrnné soli a jednu lžíci cukru. Takto budou chutnat nejlépe.


Zalijte je octem, dokud nebude sklenice plná. Sklenice zavíčkujte a uskladněte.

Je to velmi snadné a velmi dobré. Nezapomeňte, že sklenice musí být důkladně sterilizovány, aby se vám v nich feferonky nezkazili a mohli jste si je vychutnávat po dlouhou dobu. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů