Citrónový krém ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Citrónový krém je lahodný, jemný a osvěžující. Připravíte ho jednoduše a výhodou je, že neobsahuje vejce, škrob ani mouku. Postup přípravy je navíc velmi rychlý.
Ingredience
Z citronu nastrouhejte kůru, kterou budete dále používat a vymačkejte z něj šťávu.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Do rendlíku vsypte cukr a smíchejte ho se smetanou. Směs zahřívejte na mírném ohni, za stálého míchání, přibližně 2–3 minuty, dokud hmota nezhoustne. Jakmile se začne obsah rendlíku vařit, sejměte rendlík z tepla.
Tip: Cukr můžete nahradit javorovým sirupem nebo kokosovým cukrem.
Do směsi vmíchejte citronovou šťávu a citronovou kůru. Hotovým krémem naplňte sklenice, ve kterých budete dezert servírovat a vložte je na 1 hodinu do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept