Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánové řezy s čokoládovou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Banánové řezy s čokoládovou náplní - postup přípravy

Banánové řezy obsahují lahodnou čokoládovou náplň a nadýchaný smetanový krém. Dezert vypadá luxusně a je vhodný k servírování ve všední den ke kávě i na oslavách.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

K navlhčení korpusu

Náplň

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte korpus. Ve větší míse vyšlehejte vejce a za stálého šlehání k nim přidejte cukr. Jakmile směs zesvětlá, přidejte do ní mouku s kakaem a kypřícím práškem do pečiva. Vše šlehejte, dokud se ingredience nepropojí. 

2. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, doporučujeme mouku i kakao před použitím prosít.

3. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení, kterou vymažte tukem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

4. KROK

Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli. Pokud ji vytáhnete čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

5. KROK

Zatím si připravte náplň. V rendlíku smíchejte mléko s cukrem, vejci, vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Rendlík položte na sporák a směs vařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Poté rendlík odstavte z tepla a do jeho obsahu vmíchejte rozlámanou čokoládu. 

6. KROK

Náplň přelijte do jiné mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte ji volně chladnout. 

Poznámka: Fólii na náplň umístěte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.  

7. KROK

Upečený korpus navlhčete po celém jeho povrchu a nechte ho odpočívat. Zatím rozmačkejte oloupané banány na kaši pomocí vidličky a v jiné míse vyšlehejte máslo, do kterého postupně vešlehejte čokoládový krém. 

8. KROK

Následně do mísy přidejte rozmačkané banány a ingredience důkladně promíchejte. Směsí poté potřete celý povrch korpusu a poté si připravte krém. 

9. KROK

V míse vyšlehejte mléko se směsí na šlehání a vzniklý krém naneste na vrstvu čokoládové náplně. Krém zarovnejte dohladka a banánové řezy dejte chladit na 3–4 hodiny do lednice.

Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky a ozdobený bílou čokoládou.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Silvana’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů