Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort z mikrovlnné trouby

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dort z mikrovlnné trouby - postup přípravy

Když nečekaně zazvoní u vašich dveří hosté a v lednici nezbyl ani drobek, který by se jim dal nabídnout, pak každý rychlý recept přijde velmi vhod. Co ale dělat, když pečení v troubě trvá neskutečně dlouho a chlazení nepečených dortů je snad ještě delší? Odpověď nám přináší výdobytky moderní civilizace, v tomto případě mikrovlnná trouba. Pojďte to vyzkoušet, není nic jednoduššího!

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do misky vyklepněte dvě vajíčka, přidejte k nim špetku soli a metličkou je řádně vyšlehejte. Přidejte k vajíčkům šest polévkových lžic mléka a stejné množství cukru a opět důkladně prošlehejte.




Přes síto prosejte do vaječné směsi pět vrchovatých polévkových lžic hladké mouky a jednu lžíci kakaa a metličku jemně, ale důkladně vmíchejte do hmoty tak, abyste v ní nenadělali hrudky. Pakliže se vám to nepodaří, promixujte hmotu ponorným mixérem, ten vás hrudek bezpečně zbaví.

Nakonec vmíchejte do směsi také půl lžičky jedlé sody a dvě lžíce rostlinného oleje a hotové homogenní těsto nalijte do vhodné formy, která je vhodná pro použití v mikrovlnné troubě. Hodí se na to kterákoliv silikonová nebo plastová nádoba adekvátních rozměrů.

Těsto v mikrovlnné troubě připravujte při výkonu 800 W po dobu pěti minut. Po uplynutí určeného času troubu vypněte, ale dort nechte ještě 10 minut uvnitř, aniž byste otevírali dvířka. Poté dort vyjměte z formy a podélně ho překrojte na dvě tenké placky.

Zatímco dortové těsto chladne, připravte si smetanovou náplň. Ta je velmi jednoduchá, stačí zakysanou smetanu smíchat s trochou cukru podle chuti.

Pak smetanou natřete jedno patro dortu, poklaďte ho oloupaným a na kolečka nakrájeným banánem a zakryjte druhým korpusem.

Ten ze všech stran potřete zbylou smetanou a celý povrch dortu posypejte nastrouhanou čokoládou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů