Bramboráky s kuřecím masem a sýrem - postup přípravy
Bramboráky s kuřecím masem a sýrem, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, spojují křupavé placky z brambor se šťavnatým kuřetem. Recept je snadný a rychlý.
Na bramboráky
Na pomazání a posypání
Brambory oloupejte, nastrouhejte je najemno a v míse je smíchejte s prolisovaným česnekem. Každé kuřecí prso horizontálně rozřízněte na tři tenčí plátky.
Do bramborové směsi vmíchejte vejce, pepř, kmín, majoránku, sůl, hladkou mouku a nasekanou petrželku s pažitkou. Jakmile se ingredience propojí, odložte směs bokem a plátky masa jemně naklepejte a ochuťte je z obou stran solí a pepřem.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který minimalizuje riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí.
Na pánvi rozehřejte olej, vložte do něj těsto na bramboráky a zakryjte ho plátkem kuřecího masa, které pokryjte druhou vrstvou těsta. Pánev přikryjte pokličkou a bramborák smažte na mírném ohni, z každé strany, po dobu 6 minut. Postup opakujte u všech bramboráků.
Poznámka: Doporučujeme vám udělat první zkušební bramborák, na kterém zjistíte, jak dlouho přesně je třeba další bramboráky péct, aby bylo maso dostatečně propečené.
Bramboráky s kuřecím masem a sýrem servírujte pomazané majonézou.
Tip: Pokrm můžete podávat s kousky rajčat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou