Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kuře se zeleninou v rajčatové omáčce

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Pečené kuře se zeleninou v rajčatové omáčce - postup přípravy

Vynikající kuře si i se zeleninou můžete společně upéci v troubě, recept je velmi jednoduchý. Směs rajského protlaku a koření vašemu jídlu dodá opravdu nezapomenutelnou chuť

Ingredience pro:
4 porce

Na kuře

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Pečlivě očistěte kuře a okrájejte z něho části, které nechcete, jako jsou konce křídel a stehen nebo biskup. Pak ho v polovině prsou rozřízněte, ale kosti u páteře neřezejte, naopak je polámejte tak, aby kuře naplocho leželo na své vnitřní části. Poklepejte ho třeba válečkem, aby se kosti zlomily ještě více a bylo opravdu ploché.

2. KROK

Kuře otřete utěrkou dosucha a pak ho dle chuti osolte. Dejte ho do velkého hrnce, do kterého se vejde, a přidejte 200 mililitrů vody. Přiklopte poklicí, a voda začne vřít, nechte ho takto vařit 10 minut, poté kuře obraťte a dalších 10 minut ho vařte z druhé strany.

3. KROK

Během vaření si oloupejte a nakrájejte na kusy brambory, na větší kusy červenou papriku a rajčata, cibuli pokrájejte na půlkolečka a česnek na plátky. V jiné míse rozmíchejte rostlinný olej, rajčatový protlak, sójovou omáčku, citronovou šťávu z půlky citronu, sůl, pepř, kmín a sladkou papriku. Přidejte 200 mililitrů vody a promíchejte.

4. KROK

Kuře vyndejte z hrnce a dejte na pečící plech vyložený pečícím papírem. Část směsi koření a protlaku naneste lžičkou na kuře. Pak do zbylé směsi nalijte vývar z vaření kuřete a vše promíchejte se zeleninou a pak ji i se šťávou rozložte kolem kuřete na plech. Troubu rozehřejte na 220 °C a dejte vše péct na 35 až 40 minut. Poté kuře servírujte se zeleninou, se kterou se peklo.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů