Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové srdce na slanině s rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 95 minut

Vepřové srdce na slanině s rýží - postup přípravy

Vepřové srdce na slanině je šťavnaté a chuťově výrazné. Jednoduchý recept paní Petry Pospíchalové vám umožní připravit voňavý pokrm, který překvapí vaše chuťové buňky.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Na maso

Na zahuštění

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové srdce očistěte a nakrájejte na kousky. Na rozpáleném oleji v hrnci smažte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty, do hněda. Poté k ní přidejte nakrájený špek a vše smažte další 1 minutu. 

2. KROK

Následně do směsi přidejte nadrobno nakrájený česnek  a přidejte maso. Směs osolte, opepřete, ochuťte mletým kmínem a mletým novým kořením. Ingredience zamíchejte a podlijte vodou. 

3. KROK

Pokrm duste na mírném ohni, pod pokličkou, přibližně 90 minut, do změknutí. Vepřové srdce na slanině poté servírujte s uvařenou rýží. 

Poznámka: Rýži vařte 15 minut v osolené vodě nebo v rýžovaru dle návodu. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů