Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené pirohy s mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 80 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Smažené pirohy s mletým masem - postup přípravy

Ať už se jedná o oslavy nebo sešlosti s rodinou a známými, vždy se hodí mít v záloze chutné pohoštění, které dobře zasytí. A přesně to vám nabízí tento lahodný pokrm v podobě pirohů s mletým masem.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Prosejte mouku a její třetinu smíchejte s vroucí vodou, promíchejte do hladka, nechejte směs vychladnout. V teplém mléce rozpusťte cukr, droždí a sůl. Obě tekuté směsi smíchejte a postupně k nim přimíchejte mouku, výsledek zalijte rozpuštěným máslem. Uhněťte vláčné těsto, přikryjte ho a nechejte hodinu na teplém místě.

2. KROK

Mezitím připravte náplň. Máslo rozpusťte v rostlinném oleji na pánvi a osmažte v ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte mleté maso, osolte, opepřete a okořeňte dle chuti. Směs orestujte a poté přesuňte do mísy.

3. KROK

Rýži uvařte v osolené vodě a smíchejte ji s masem. Vychladnuté těsto rozdělte na několik částí. Každou vyválejte, naplňte masovou směsí a zabalte. Rozehřejte rostlinný olej a každý kousek v něm postupně osmažte. Poté ihned podávejte, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů