Dezert z listového těsta s citronovým krémem - postup přípravy
Dezert z listového těsta si zamilujete pro jeho rychlou a snadnou přípravu. Na povrchu je křupavý a uvnitř ho zdobí jemný krém, který chutná po osvěžujících citronech.
Ingredience
Krém
Listové těsto posypte moučkovým cukrem a poté ho jemně vyválejte. Těsto rádýlkem nařežte na 8 pruhů o šířce 5 cm.
Tip: Jak správně těsto nakrojit, můžete zjistit ve videu níže.
Jednotlivé kousky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a jejich povrch potřete mlékem. Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Nyní připravte náplň. V míse vyšlehejte smetanu ke šlehání s moučkovým cukrem a mascarpone.
Poznámka: Před použitím cukr prosejte, abyste vytvořili hladký krém bez hrudek.
Do krému vmíchejte citronový sirup a poté ho vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí. Upečené kousky horizontálně rozřízněte na polovinu a vnitřní část naplňte krémem.
Poznámka: Dezert z listového těsta servírujte posypaný moučkovým cukrem. Servírovací tác můžete ozdobit lístky čerstvé máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes